Search
Close this search box.
عنوان مقاله:

What Is Fraud Detection?

علی نعمتی شهاب، پژوهشگر تحول دیجیتال در صنعت بانکداری و پرداخت در مقاله‌ای تحت عنوان «مقدمه‌ای بر تشخیص تقلب و تخلف در سیستم‌های بانکی و مالی» که در شماره اول فصلنامه فناوری‌های مالی منتشر شده از مقاله «What Is Fraud Detection? Definition, Types, Applications, and Best Practices» استفاده کرده است.

مقاله «What Is Fraud Detection? Definition, Types, Applications, and Best Practices» به تعریف و معرفی انواع، کاربردها و شیوه‌های برتر تشخیص تقلب می‌پردازد.
این مقاله پس از تعریف مقوله تشخیص تقلب، انواع تکنیک‌های تشخیص تقلب در کامپیوترها را معرفی می‌کند. سپس این تکنیک‌ها را به دو دسته تکنیک‌های تحلیل داده‌های آماری و تکنیک‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی تقسیم می‌کند. بعد تکنیک‌های تحلیل داده را به چهار نوع تفکیک می‌کند:

  1. محاسبه پارامترهای آماری
  2. تحلیل رگرسیون
  3. توزیع‌ها و مدل‌های احتمال
  4. تطبیق داده

تکنیک‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی را نیز به چهار شیوه زیر تقسیم می‌کند:

  1. استخراج داده
  2. شبکه‌های عصبی
  3. یادگیری ماشین
  4. تشخیص الگو

 

نویسنده مقاله در ادامه به کاربردهای تشخیص تقلب می‌پردازد و کاربردهای آن را در بانکداری و خدمات مالی، تجارت الکترونیک و خرده‌فروشی، مارکت‌پلیس‌ها و تبلیغات آنلاین، فناوری اطلاعات و مخابرات بررسی می‌کند. سپس هشت شیوه برتر در زمینه تشخیص تقلب را معرفی می‌کند که به شرح زیر هستند:

  • ایجاد پروفایل ریسک تقلب بالقوه
  • رسیدگی به نشانه‌های احتمالی تقلب
  • پیاده‌سازی حسابرسی و نظارت مستمر
  • افزایش آگاهی سازمانی درمورد فعالیت‌های نظارتی
  • استقرار هوش مصنوعی
  • ترویج گزارش‌دهی درمورد فعالیت‌های مشکوک به پولشویی و تقلب
  • استقرار مدیریت پرونده هوشمند
  • یادگیری، سازگاری و تکرار

نویسنده در پایان جمع‌بندی می‌کند که تکنیک‌های تشخیص موثری مثل هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های آماری، عاملی بازدارنده دربرابر متقلبان بالقوه هستند. با افزایش و گسترش الزامات رگولاتوری و خواسته‌های تطبیقی، پیاده‌سازی برنامه تشخیص و پیشگیری از تقلب قدرتمند بسیار مهم شده است.

منبع:

spiceworks.com

نوشته شده توسط:
ویجی کناده

ویجی کناده دانش‌آموخته علوم کامپیوتر با بیش از هفت سال تجربه شرکتی درزمینه تحقیقات مالکیت معنوی است. کارهای پژوهشی او از علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی، الگوریتم‌های الهام‌گرفته از زیست‌شناسی تا علوم اعصاب، بیوفیزیک، بیوشیمی، فیزیک نظری، الکترونیک، مخابرات، زیست‌آوایی، فناوری بی‌سیم، زیست‌پزشکی و غیره را دربرمی‌گیرد.

او بیش از 30 مقاله پژوهشی در Springer، ACM، IEEE و بسیاری از مجلات و همایش‌های بین‌المللی دیگر منتشر کرده است. کناده از طریق کارهای پژوهشی‌اش نماینده هند در دانشگاه‌های برتری مثل MIT، دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه کمبریج بوده است.