Search
Close this search box.
تسهیل سرمایه‌گذاری با فناوری
تسهیل سرمایه‌گذاری با فناوری

تسهیل سرمایه‌گذاری با فناوری

نوشته شده توسط:
خلاصه مطلب
باید پذیرفت که تکنولوژی‌های جدید و مدل‌های کسب‌وکار نوین، چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را در سراسر جهان متحول کرده‌اند. هرچند در ایران برخی از این فناوری‌ها هنوز به‌طور کامل پیاده‌سازی نشده‌اند، اما فرصت‌های زیادی وجود دارد که با بهره‌گیری از این نوآوری‌ها می‌توان بازار سرمایه را بهبود بخشید.

در دنیای امروز، سرمایه‌گذاری‌ها به کمک فناوری‌های نوین با سرعتی بی‌سابقه درحال تحول و توسعه هستند. درواقع فناوری، فرایندهای پیچیده سرمایه‌گذاری را بهبود بخشیده و امکان دسترسی به ابزارها و اطلاعاتی را فراهم کرده که پیش‌تر تنها در اختیار نهادهای بزرگ مالی بود. در دنیای کنونی، این ابزارها به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا بهینه‌تر و با ریسک کمتر، سرمایه‌گذاری کنند. در این مقاله به بررسی استراتژی‌های سرمایه‌گذاری و نقش فناوری در تسهیل این استراتژی‌ها می‌پردازم و تجربه‌های عملی خود را از به کارگیری این فناوری‌ها به اشتراک می‌گذارم.

فناوری‌های مالی (فین‌تک) و تاثیر آنها بر سرمایه‌گذاری

فین‌تک یا فناوری‌های مالی، به مجموعه‌ای از فناوری‌ها اطلاق می‌شود که به بهبود و نوآوری در خدمات مالی کمک می‌کند. این فناوری‌ها شامل پلتفرم‌های آنلاین سرمایه‌گذاری مانند نئوبانک‌ها، تحلیل داده‌ها و الگوریتم‌های هوش مصنوعی، بلاکچین، مشاوره‌های رباتیک و فناوری‌های ابری هستند.

1- تحلیل داده‌ها و هوش مصنوعی

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که فناوری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده، استفاده از تحلیل داده‌ها و هوش مصنوعی است. این تکنولوژی‌ها با پردازش حجم عظیمی از داده‌های بازار، قادر به پیش‌بینی روندهای آینده و شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری هستند.

شخصی‌سازی‌کردن خدمات مالی یکی از فرصت‌های عالی است که تحلیل داده می‌تواند در اختیار ما قرار دهد. روش سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی می‌تواند بنا به سبک زندگی، درآمد و ثروت هر شخص کاملا متفاوت باشد و توسط ابزارهای نوین، بهینه‌سازی شود. درواقع، در دنیای سرمایه‌گذاری، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین از طریق تجزیه‌وتحلیل داده‌های حجیم به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا روندهای بازار را بهتر شناسایی و استراتژی‌های خود را بهینه کنند. به‌عنوان مثال، الگوریتم‌های هوشمند، قادر به شناسایی فرصت‌های پنهان در بازار هستند که سرمایه‌گذاران انسانی ممکن است قادر به تشخیص آنها نباشند.

2- مشاوره‌های رباتیک و پلتفرم‌های خودکار سرمایه‌گذاری

مشاوران رباتیک و پلتفرم‌های خودکار سرمایه‌گذاری، مانند ربات‌های مشاور (Robo-Advisors)، ابزارهایی هستند که با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده، استراتژی‌های سرمایه‌گذاری را به‌طور خودکار برای کاربران تنظیم می‌کنند و به آنها مشاوره مالی و مدیریت دارایی ارائه می‌دهند. این سیستم‌ها اغلب هزینه‌های مشاوره را کاهش داده و تجربه‌ای شخصی‌سازی‌شده برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند.

3- بلاکچین و سرمایه‌گذاری‌های غیرمتمرکز

فناوری بلاکچین یکی از نوآوری‌های برجسته در صنعت مالی است که بر سرمایه‌گذاری تاثیرات شگرفی گذاشته است. این فناوری از طریق فراهم‌کردن بستری امن و شفاف برای انجام معاملات، به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به واسطه‌ها، به سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و غیرمتمرکز دست بزنند.

این تکنولوژی، امکان ایجاد دارایی‌های دیجیتال مانند ارزهای دیجیتال، قراردادهای هوشمند و اوراق بهادار توکنیزه‌شده را فراهم کرده است. درنهایت بلاکچین به ایجاد سیستم‌های معاملاتی غیرمتمرکز (DeFi) نیز منجر شده که به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به واسطه‌ها به سرمایه‌گذاری و معامله بپردازند و با ایجاد پلتفرم‌های معاملاتی، وام‌دهی و پس‌انداز را بدون نیاز به واسطه‌ها مانند بانک‌ها پیگیری کنند. درحقیقت، بلاکچین به کاربران امکان می‌دهد تا بدون کنترل مرکزی و به‌صورت مستقیم، به سرمایه‌گذاری و معامله بپردازند.

4- فناوری‌های ابری و SaaS (Software as a Service)

بسیاری از پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری و مدیریت دارایی، اکنون به شکل خدمات ابری (SaaS) ارائه می‌شوند. این تکنولوژی‌ها به کاربران و شرکت‌ها امکان می‌دهند به سرویس‌های مالی و تحلیلی پیشرفته دسترسی داشته باشند، بدون اینکه نیاز به زیرساخت‌های فنی سنگین باشد.

5- نئوبانک‌ها

نئوبانک‌ها نوعی بانک دیجیتال هستند که به‌طور کامل بر بستر اینترنت و اپلیکیشن‌ها فعالیت می‌کنند و نیاز به شعب فیزیکی را حذف کرده‌اند. این بانک‌ها اغلب هزینه‌های کمتر و خدمات پیشرفته‌تری مانند مدیریت مالی هوشمند و پشتیبانی از ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهند.

مثال‌های کاربردی

به‌عنوان مثال، هلدینگ خدمات مالی کاریزما (متشکل از شرکت‌های کارگزاری، مشاور سرمایه‌گذاری با رویکرد تامین مالی، سبدگردانی، لیزینگ، صرافی، بازرگانی، بیمه زندگی و سایر بیمه‌ها) با ارائه نوآوری‌هایی درزمینه سرمایه‌گذاری، پیوند این خدمات با خدمات پرداخت و بانکی را میسر کرده است. هدف از انجام این نوآوری‌ها نقدشوندگی بالا، هماهنگی این سرویس‌ها و ارائه خدمات یکپارچه بوده تا سرمایه‌گذاری را برای قشر وسیعی از جامعه راحت‌تر و کاربردی‌تر کند. برای مثال، این شرکت با توکن‌سازی سه صندوق سرمایه‌گذاری طلا، تضمین و سود ثابت، امکان معامله هفت در بیست‌وچهار را برای اولین بار به بازار ارائه کرد.

باید پذیرفت که تکنولوژی‌های جدید و مدل‌های کسب‌وکار نوین، چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را در سراسر جهان متحول کرده‌اند. هرچند در ایران برخی از این فناوری‌ها هنوز به‌طور کامل پیاده‌سازی نشده‌اند، اما فرصت‌های زیادی وجود دارد که با بهره‌گیری از این نوآوری‌ها می‌توان بازار سرمایه را بهبود بخشید. نئوبانک‌ها، پلتفرم‌هایDeFi، مشاوران رباتیک و تامین مالی جمعی تنها چند نمونه از مدل‌های کسب‌وکاری هستند که می‌توانند در آینده‌ای نه چندان دور، صنعت مالی ایران را دگرگون کنند و به سرمایه‌گذاران و کاربران جدید فرصت‌های بی‌نظیری ارائه دهند.

نوشته شده توسط:
فعال حوزه فین‌تک